Wie is online

We hebben 20 gasten en geen leden online

Hoofdmenu

Info Vliegseizoen Rayon de Waadkant 2018

Bij rayon de waadkant telt de eerste duif uit de klok. De waadkant klokt wel op zondag. Eerste duif 1000 punten,laatste 500 punten. Vervliegen 1:3 met aftrekgetal. De Waadkant klokt wel op zondag.

 
 

Kampioenschappen:

Voor elke tour - behalve de jonge duiven en natour - 1 aftrekvlucht.

  • Vitesse: 6 van de 7 vluchten (wanneer 1 vlucht uitvalt: 6/6 dus geen aftrekvlucht )
  • Midfond: 5 van de 6 (wanneer 1 vlucht uitvalt: 5/5 dus geen aftrekvlucht )
  • Fond: 4 van de 5 (Indien 1 vlucht uitvalt: 4/4 dus geen aftrekvlucht )
  • Jong: 6 van de 8 (Indien 1 vlucht uitvalt: 6/7, bij 2: 5/6). De 8 vluchten voor het Jonge duiven kampioenschap zijn: J28 t/m J35 Morlincourt telt wél mee, zoals besloten op de najaarsvergadering 2015 en we weer op acht jonge duivenvluchten willen uitkomen, tellen beide trainingsvluchten nu niet mee.
  • Natour: 4 vluchten (4/4).
  • Overnachtfond: 6 van de 7 (Indien 1 vlucht uitvalt 5/6 wanneer 2 vluchten uitvallen 5/5) Voor het overnacht kampioenschap volgen we inkorfcentrum Holwerd. De vluchten zijn: A22, A24, A25, A27, A28, A30 en A31. De overnacht telt niet voor het Allround.

Voor het Allround kampioenschap tellen de volgende vluchten:

Vitesse 5/7, Midfond 4/6, Fond 3/5, Jonge Duiven 6/8, Natour 3/4 vluchten.

Het Allround-kampioenschap is over 21 vluchten. Valt er bij Allround een vlucht uit dan telt er ook een vlucht minder. De aftrekvluchten voor het Allround blijven dan staan. Het overnachtvliegen telt niet mee voor het Allround-kampioenschap.

 

Asduif Oud – alle vluchten minus trainingsvluchten
N.a.v. aangenomen voorstel op de laatste vergadering: als er twee vluchten tegelijk zijn, telt alleen de langste mee voor de Asduif. (Dit geldt niet voor de natourvlucht die gelijk met Morlincourt wordt vervlogen.)

Asduif Jong – J28 t/m J35

 

Jaarlingencompetitie

Voor de jaarlingencompetitie kan elk lid 3 jaarlingen opgeven. Deze vervliegen de competitie over Vitesse en Midfond. De inleg is 5 euro voor 3 duiven. Maximum opgave is ook 3 duiven. Er worden 3 geldprijzen uitgekeerd. Opgave: vóór de eerste vitessevlucht bij de secretaris.

 

S -Duiven

Voor deze competitie geldt het aantal opgegeven S-duiven voor iedere vlucht die men inkorft. Het is mogelijk om S-duiven apart op te geven voor de programmavluchten en voor de overnachtvluchten. De competitie met de S-duiven is gesplitst in Ameland en de Vaste wal. Voor de overnacht geldt dit niet, dus hiervoor geldt een gezamenlijke competitie. De winnaar is de eerste S-duif in de Waadkant. De eigenaar ontvangt het totale ingezette prijzengeld op de betreffende vlucht. De S-duiven gelden voor de vluchten die tellen voor het Allround en voor de 7 overnachtvluchten. Het aantal S-duiven dient opgegeven te worden vóór de eerste oude duiven vlucht. Maximaal 5 S-duiven per lid. De inleg bedraagt 0,50 euro per opgegeven duif per vlucht. Opgeven bij de verenigingssecretaris of rechtstreeks bij de secretaris van de Waadkant. De verenigingssecretaris geeft de lijst met S-duiven door aan bij de secretaris.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

 

 

Jonge Superduif.

Ook kan er dit jaar weer gespeeld worden om de Superduif prijzen. De opgave van de Superduiven dient plaats te vinden vóór J29. Deze competitie gaat over de 4 jonge duivenvluchten J29 t/m J32 Vlucht J33 is reserve voor het geval er 1 van de genoemde vluchten uitvalt. De winnaar is de jonge duif die over deze vluchten de meesten punten scoort. Er zijn totaal 5 prijs-winnaars. De inleg is 2,50 euro per duif. Per liefhebber kunnen meerdere prijzen worden gewonnen. Wanneer er voldoende animo is wordt er voor de eilanders een aparte competitie Jonge Superduif georganiseerd.

 

Mininumafstand.

Minimumafstand Fond 300 km (afstand tot Stiens). Minimumafstand Midfond 180 km. Minimale afstand Vitesse en Jong en Natour: losplaats Zwolle.

 

Prijsuitreiking .

De prijsuitreiking wordt dit jaar georganiseerd door Ameland. Op deze dag wordt ook de jaarlijkse ledenvergadering gehouden.
Van iedere liefhebber wordt verwacht dat deze hij/zij zijn/haar prijzen zelf in ontvangst neemt. Bij geen bericht van verhindering vervallen deze prijzen aan de Waadkant.

 

Algemene ledenvergadering:

De datum en locatie wordt nog vastgesteld. Voorstellen voor deze vergadering dienen uiterlijk twee weken voor de vergadering ingediend zijn bij secretaris.

 

 

Bestuur

Willem Molenaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (De Tille 28, 9061 DE, Gytsjerk).

Remco Rozema: